Hozzávalók kb. 36 szelethez:
|
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a CANDEREL édesítőport, a tejet, a tojást, a csipetnyi sütőport és csipetnyi sót, jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot 35x25 cm nagyságúra kinyújtjuk, akkorára mint a sütőtepsi mérete, de a tészta ne érjen egészen a széléig, mert a kelésnél és a sütésnél terjeszkedik. A tepsit kivajazzuk, az alsó lapot beleterítjük, megkenjük lekvárral. A diót elkeverjük a CANDEREL édesítőporral, felével meghintjük a tésztát. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és szórjuk. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tészta tetejét megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben, lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világos piros lesz (kb. 20 perc).
A megsült tésztát, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Ehhez a kakaóport kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre befőzzük. A tűzről levéve beledobjuk a margarint, és addig keverjük, amíg a margarin elolvad. (Mielőtt a tésztára öntjük, belekeverhetünk 1 ek. tojásfehérjét a már langyosra hűlt mázba, ettől még fényesebbé válik.) A tésztára öntjük, elsimítjuk, hagyjuk jól megdermedni. Ehhez néhány órára szükség lesz! Ha kihűlt hosszúkás szeletekre (vagy kis kockákra) vágjuk.
1 szelet energiatartalma: 548 kJ/131 kcal
1 szelet szénhidráttartalma: 10,9g
Forrás: Canderel.hu