Hozzávalók:
|
A túrót jó alaposan áttörjük. A pudingport a vízzel összefőzzük. Alaposan belekeverjük a túróba.
Betesszük a hűtőbe, hogy picit összeálljon.
Kb. 1 óra múlva lehet rudakat formálni belőle, de ekkor még nem elég kemény ahhoz, hogy beleforgassuk olvadt csokiba, ezért legalább 1 órára betesszük a mélyhűtőbe.
Amikor a túrórudik megkeményedtek (nem kell hogy nagyon megfagyjanak), 1 tábla diabetikus étcsokit felolvasztunk a mikróban 2 evőkanálnyi sima margarinnal.
A fagyott túrórudikat megmártjuk a csokiban, villával alányúlunk és olajozott alufóliával borított tálcára tesszük. A kész túró rudikat be kell tenni a hűtőbe
Ízesített túró rudira ötletek - a puding helyett tegyünk bele diabetikus lekvárt: pl sárgabarack, eper, málna vagy más túróhoz illő gyümölcs dzsem, és készen is van a sárgabarackos, epres, stb diabetikus rudi. Ha túl lágy lenne a massza, akkor 1-2 teáskanál zabkorpával vagy finomra darált zabpehellyel sűríthetjük.
A fenti receptet a készítője a cukorhoz képest 4-szeres édességű eritrittel készítette, 3 csapott evőkanál édesítőt használva. Ennek az édesítőnek igazi cukoríze van.
A fenti recept a cukormentes.hu szellemi tulajdona. Másolása csak otthoni használatra lehetséges. Egyébb felhasználás esetén a cukormentes.hu engedélye szükséges!