Hozzávalók 6 személyre:
|
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A mazsolát vízbe áztatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a CANDEREL édesítőporral, a vaníliaaromával, beledolgozzuk a túrót, csipetnyi sót, a reszelt citromhéjat és a tejfölt. Hozzáadjuk a tésztát. A mazsolát lecsepegtetjük, és szintén a masszába dolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Vajjal kikenünk egy kisebb tepsit, a többit felolvasztjuk. A tepsit kibéleljük 4 réteslappal úgy, hogy a szélei a tepsiből kilógjanak. Mindegyik réteget megkenjük olvasztott vajjal. Beleöntjük a tésztamasszát, betakarjuk a kilógó réteslapokkal, és a maradék két réteslapot is ráborítjuk. Vajjal meglocsoljuk, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk CANDEREL édesítőporral, és diabetikus lekvárt vagy szörpöt locsolunk köré, vagy rá.
Tanács: Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat.
1 adag tápanyagtartalma: 2155 kJ/515 kcal öntet nélkül
1 adag szénhidráttartalma: 51,4g
Forrás: Canderel.hu