Stíriai metélt

Stíriai metélt

Hozzávalók 4 személyre:

  • Tésztához:
    • 50 dkg zsírszegény túró,
    • 30 dkg liszt,
    • 2 tojás,
  • A krémhez:
    • 5 dkg mazsola,
    • 2 tojás,
    • 5 dkg vaj,
    • 5 evőkanál édesítőpor (CANDEREL ),
    • 1 pohár zsírszegény tejföl (12 %),
    • 1 teáskanál reszelt citromhéj,
    • 1 teáskanál vaníliaaroma,
    • vaj és zsemlemorzsa a tálhoz,
    • CANDEREL édesítőpor a szóráshoz,

Elkészítés

A tésztához a túrót áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a tojással, csipetnyi sóval. Bő vizet forralunk. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, előbb tenyérnyi széles csíkokra, majd 1 cm széles metéltekre vágjuk. (Gyorsabb, ha a csíkokat egymásra fektetjük - közüket lisztezzük meg, nehogy összeragadjanak - és így vagdaljuk.) Lobogva forró sós vízbe tesszük, és kb. 5-7 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.

A krémhez a mazsolát leöblítjük, és vízbe áztatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük az édesítőporral (CANDEREL), a tojássárgájával, a tejföllel, a citromhéjjal, a vaníliaaromával és a lecsepegtetett mazsolával. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk, és az egészet a tésztához keverjük. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beszórjuk zsemlemorzsával. A tésztát a tálba simítjuk, és a sütőben enyhe pirulásig, kb. 35 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk édesítőporral (CANDEREL), esetleg diabetikus lekvárral körítve tálaljuk.

Tanács: Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat.

1 adag tápanyagtartalma:  2737 kJ/654 kcal öntet nélkül!

1 adag szénhidráttartalma:  80g

Forrás: Canderel.hu

 

Vissza a receptekhez »»»



Hirdetés




Torta sütés, tészta vagy hamburger készítés ezekben az ingyen főzős játékok kislányoknak. Tanuld meg hogyan kell készíteni a spagettit vagy a sushit. Goffyval, Jerryvel vagy akár Barbieval is főzőcskézhetsz.


eXTReMe Tracker