Hozzávalók 4 személyre:
|
A tésztához a túrót áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a tojással, csipetnyi sóval. Bő vizet forralunk. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, előbb tenyérnyi széles csíkokra, majd 1 cm széles metéltekre vágjuk. (Gyorsabb, ha a csíkokat egymásra fektetjük - közüket lisztezzük meg, nehogy összeragadjanak - és így vagdaljuk.) Lobogva forró sós vízbe tesszük, és kb. 5-7 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.
A krémhez a mazsolát leöblítjük, és vízbe áztatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük az édesítőporral (CANDEREL), a tojássárgájával, a tejföllel, a citromhéjjal, a vaníliaaromával és a lecsepegtetett mazsolával. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk, és az egészet a tésztához keverjük. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beszórjuk zsemlemorzsával. A tésztát a tálba simítjuk, és a sütőben enyhe pirulásig, kb. 35 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk édesítőporral (CANDEREL), esetleg diabetikus lekvárral körítve tálaljuk.
Tanács: Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat.
1 adag tápanyagtartalma: 2737 kJ/654 kcal öntet nélkül!
1 adag szénhidráttartalma: 80g
Forrás: Canderel.hu