Hozzávalók 4 személyre:
|
A rizst megmossuk, és a tejben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni. A mazsolát vízbe áztatjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy egy hosszúkás sütőformát. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével, és kibéleljük vele a formát. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 5 ek. CANDEREL édesítőporral, a vaníliaaromával, a reszelt citromhéjjal, hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát, és végül a tojáshabot is a masszába forgatjuk. A rizst elkeverjük 2 ek. CANDEREL édesítőporral, kíméletesen összedolgozzuk a tojásos masszával, és a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. A felfújtat a formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk, és CANDEREL édesítőporral megszórva tálaljuk. Locsolhatunk rá diabetikus lekvárt vagy szörpöt is.
Tanács: A rizs mérése egyszerűbb, ha csészét használ. Egy csésze rizshez négy csésze tejet adjon, és így főzze puhára.
1 darab tápanyagtartalma: 1519 kJ/363 kcal
1 darab szénhidráttartalma: 59,4g
Forrás: Canderel.hu