Hozzávalók:
|
A margarint habosra keverjük a fruktózzal, a tojássárgáját belekeverjük a krémbe, hozzáadjuk a reszelt citromhéját és a darált mandulát.
Beleszitáljuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és apránként a masszához adagoljuk.
Kikent tortaformába öntünk egy vékony réteget. Előmelegített sütőben, 6-8 percig sütjük. Rákenjük a következő réteget és kb. 5 percig sütjük. Összesen 10-12 réteg lesz.
Közben, minden harmadik réteget vékonyan bevonunk felmelegített és áttört diabetikus lekvárral. A kihűlt tortát bevonjuk a felolvasztott és 1-2 evőkanál olajjal higított csokoládéval.
Tetejét megszórjuk vágott pisztáciával.
Összes tápanyagtartalom: 14751 kJ/3538 kcal, 72,4 g feh., 198,1 g zsír, 324 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 614 kJ/147 kcal, 3 g feh., 8,2 g zsír, 13,5 g szénh.