Hozzávalók 10 személyre:
|
A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a CANDEREL édesítőporral, a tojássárgájával, a tejföllel, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben kb. fél órát pihentetjük. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk (kb. 1 cm vastagra), és a tepsibe terítjük. Villával megszurkáljuk, és a sütőben félig, rózsaszínűre megsütjük.
Közben a krémhez a mazsolát vízbe áztatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a CANDEREL édesítőporral habosra keverjük. A túrót áttörjük, és a krémhez adjuk. A mazsolát lecsepegtetjük, és azt is a krémbe keverjük. A tészta tetejét meghintjük a zsemlemorzsával, rásimítjuk a tölteléket, visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. A díszítéshez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. Annyi időre visszatesszük a sütőbe, hogy a tojáshab kis színt kapjon. Kivesszük, kihűtjük, és vízbe mártott késsel kockákra vágva tálaljuk. Megszórjuk CANDEREL édesítőporral.
Tanács: Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat.
1 szelet energiatartalma: 1243 kJ/297 kcal
1 szelet szénhidráttartalma: 33,7g
Forrás: Canderel.hu