Hozzávalók:
|
A tojások sárgáját a fruktózzal jól kikeverjük, majd a keményre vert tojásfehérjét hozzáadagoljuk.
Hozzáadunk 10 dkg darált mandulát, a zsemlemorzsát, kevés reszelt csokoládét, a fahéjat, és a szegfűszeget. Könnyedén átkeverjük.
Kikent, zsemlemorzsával meghintett őzgerincformába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük.
A megsült tésztát kiborítjuk. Amikor kihűlt, bevonjuk olvasztott csokival, amit 2 kávéskanál margarinnal higítottunk.
A maradék mandulát egy pillanatra forró vízbe dobjuk, így le tudjuk szedni a héját, és ezzel a fehér mandulával tűzdeljük meg a tésztát.
Keményre felvert tejszínhabbal tálaljuk.
Összes tápanyagtartalom: 11443 kJ/2718 kcal, 88,1 g feh., 186,5 g zsír, 160 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 715 kJ/169 kcal, 5,5 g feh., 11,6 g zsír, 10 g szénh.