Hozzávalók 4 személyre:
|
Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és a gerezdeket vékony szeletkékre vágjuk. Megcsepegtetjük a rumaromával. A kifliket kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Tűzálló tálat vajjal kikenünk. A sütőt 200 °C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját simára keverjük a CANDEREL édesítőporral, a vaníliaaromával, a tejjel, és összeforgatjuk a kiflivel. A massza felét a tálba öntjük, rárétegezzük az alma felét, meghintjük mazsolával és fahéjjal. A maradék kiflit rásimítjuk, beborítjuk a maradék almával, és megszórjuk fahéjjal. A sütőben kb. 20 percig sütjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a sütemény tetejére halmozzuk, visszatesszük a sütőbe, és még annyi ideig sütjük, hogy a hab kissé megpiruljon. Evőkanállal szaggatva galuskákat teszünk a tányérra, megszórjuk CANDEREL édesítőporral, és tálaljuk.
Tanács: Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat.
1 darab tápanyagtartalma: 1318 kJ/315 kcal
1 darab szénhidráttartalma: 47,8g mazsolával, 39,2g mazsola nélkül
Forrás: Canderel.hu