Hozzávalók kb. 70 darabhoz:
|
A tésztához a lisztet és a sütőport összemorzsoljuk a vajjal, a CANDEREL édesítőporral, a citrom héjával, a vaníliaaromával, egy csipet sóval, a tojássrágájával és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk, és kedvünk szerinti apróbb formákkal kiszúrjuk. Az ünnephez igazítva karácsonykor fenyőfát, csillagot, angyalkát, húsvétkor nyuszit, csibét készítünk. Egyéb alkalmakkor virágot, szívet, köröket szaggatunk. Egy dologra törekedjünk, minden darabnak legyen párja, amivel később összeragaszthatjuk.
A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a formákat, és a sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Tálra szedjük, kihűtjük. A lekvárt felforrósítjuk, és két-két formát összeragasztunk vele. Kissé összenyomjuk, és tányérra tesszük. Megszórjuk CANDEREL édesítőporral, és zárható dobozban tároljuk.
Tanács: A sütemények közepét 1-1 szem meggyel is díszíthetjük!
1 darab tápanyagtartalma: 60 kcal
1 darab szénhidráttartalma: 5,5g
Forrás: Canderel.hu