Hozzávalók:
|
25 dkg margarint 8 dkg liszttel összegyúrunk, tégla alakúra formázzuk, és hideg helyre tesszük.
A megmaradt lisztbe belekeverjük a maradék margarint, a sót, az ecetet és annyi vizet, hogy közepesen kemény rétestésztát kapjunk.
Hólyagosra dolgozzuk, hideg helyen pihentetjük, kinyújtjuk és a lisztes margarint a közepébe tesszük. A négy szélét ráhajtjuk és még háromszor hajtogatjuk. Minden hajtogatás közben pihentetjük. A kész tésztát kettéosztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Megszurkáljuk és forró sütőben, aranysárgára sütjük. A tészta másik felét ugyanúgy sütjük.
A krém készítése: 1 dl vízzel és 2 dl tejjel, 5 dkg fruktózt felteszünk forrni. A tojások sárgáját 1 dl tejjel és a pudinggal elkeverjük. Ha a tej forr, belekeverjük a pudingot és sűrűre főzzük. A tojások fehérjéjét nagyon keményre verjük a maradék fruktózzal, és a még forró pudingba keverjük.
Az elkészített krémet ráöntjük az alsó lapra, elsimítjuk és a felső lappal beborítjuk. Kockákra vágjuk. Ha a krémünk laza, a felső lapot külön vágjuk.
Összes tápanyagtartalom: 19996 kJ/4771 kcal, 76 g feh., 319,6 g zsír, 393 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 999 kJ/238 kcal, 3,8 g feh., 15,9 g zsír, 19,6 g szénh.