Hozzávalók:
|
Először a tölteléket készítjük el. Az összes hozzávalót egy lábosban megfőzünk. (Először csak 1,5 dl tejet tettem bele, de mivel túl sűrűnek találtam, hozzáadtam a többit is.) Amíg a tésztát gyúrjuk, pihentetjük, a töltelék is kihűl.
Ezalatt a lisztet, a sütőport, a sót, és az édesítőt egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a kis darabokra vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, az élesztőt és a tojások sárgáját, és gyorsan összegyúrjuk. (Ilyenkor, ha nem áll össze, lehet bele tenni még egy kis tejfölt.) Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni 1/2 órát.
Ezután kis darabkákat csippentünk le a tésztából, igyekezve, hogy egyformák legyenek, és oválisra nyújtjuk őket, a széleiket körbekenjük tojásfehérjével. A tölteléket egy csíkban rákenjük, feltekerjük, kicsit meghajlítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket úgy, hogy alulra kerüljön az a rész, ahol összeér a tészta. Tojássárgájával lekenjük a kifliket, és jó fél óráig letakaratlanul hagyjuk száradni. Amikor már száraz, lekenjük tojásfehérjével, és ezzel is hagyjuk megszáradni.
A kiflik oldalát egy vékony hústűvel megszurkáljuk, hogy ne repedjenek szét, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.