Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
|
A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük a CANDEREL édesítőport, a vaníliaaromát és egy csipet sót. A vajat megolvasztjuk, a lisztre öntjük. A közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges még 1 ek. tejföllel lazítjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, derelyevágóval féltenyérnyi rombuszokra vágjuk, közepükbe két helyen belevágunk. (A tészta egyik sarkát az egyik nyíláson átbujtathatjuk, ettől még díszesebb lesz). Bő olajat forrósítunk, és a fánkokat kis adagokban aranybarnára sütjük benne. Papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megszórjuk CANDEREL édesítőporral. Diabetikus lekvárral körítve is kínálhatjuk.
Tanács: Forgassa meg a kész fánkokat fahéjjal kevert Canderel porban!
1 darab energiatartalma: 78 kcal (lekvár nélkül)
1 darab szénhidráttartalma: 7,9g
Forrás: Canderel.hu