Csörögefánk

Csörögefánk

Hozzávalók kb. 35 darabhoz:

  • 35 dkg liszt,
  • 4 evőkanál CANDEREL édesítőpor,
  • 1 evőkanál vaníliaaroma,
  • 8 dkg vaj,
  • 5 tojássárgája,
  • 2 evőkanál zsírszegény tejföl (12%),
  • 1 evőkanál rumaroma (vagy rum),
  • bő olaj a sütéshez,
  • diabetikus lekvár a tálaláshoz

Elkészítés

A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük a CANDEREL édesítőport, a vaníliaaromát és egy csipet sót. A vajat megolvasztjuk, a lisztre öntjük. A közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges még 1 ek. tejföllel lazítjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, derelyevágóval féltenyérnyi rombuszokra vágjuk, közepükbe két helyen belevágunk. (A tészta egyik sarkát az egyik nyíláson átbujtathatjuk, ettől még díszesebb lesz). Bő olajat forrósítunk, és a fánkokat kis adagokban aranybarnára sütjük benne. Papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megszórjuk CANDEREL édesítőporral. Diabetikus lekvárral körítve is kínálhatjuk.

Tanács: Forgassa meg a kész fánkokat fahéjjal kevert Canderel porban!

1 darab energiatartalma:  78 kcal (lekvár nélkül)

1 darab szénhidráttartalma:  7,9g

Forrás: Canderel.hu

 

Vissza a receptekhez »»»



Hirdetés




Torta sütés, tészta vagy hamburger készítés ezekben az ingyen főzős játékok kislányoknak. Tanuld meg hogyan kell készíteni a spagettit vagy a sushit. Goffyval, Jerryvel vagy akár Barbieval is főzőcskézhetsz.


eXTReMe Tracker