Hozzávalók 8 személyre:
|
A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük az élesztővel, a CANDEREL édesítőporral, a tejjel, a tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a rummal. Összedolgozzuk, és végül belekeverjük az olvasztott vajat. Addig dagasztjuk, amíg a tészta fényes lesz, és elválik az edény falától. Cipót formázunk belőle, megszórjuk liszttel, és meleg helyen, letakarva kétszeresére kelesztjük (kb.1,5 óra!). Kivajazunk, zsemlemorzsával beszórunk egy tűzálló tálat. A darált diót összekeverjük a CANDEREL édesítőporral és a reszelt citromhéjjal. A vajat felolvasztjuk. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztadarabokat a vajba mártjuk, meghempergetjük a dióba, és egymás mellé a tálba rakjuk. A tetejére ráöntjük a megmaradt vajat, és langyos helyen, letakarva kb. 30 percig kelesztjük (amíg a tészta kitölti a tálat).
A sütőt 200 °C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Felverjük a tojássárgáját, megkenjük vele a tészta tetejét, és a sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A formából tálra borítjuk, és meghintjük CANDEREL édesítőporral. (Diabetikus) gyümölcslekvárt vagy vaníliaöntetet is kínálhatunk hozzá.
1 adag energiatartalma: 1891 kJ/452 kcal öntet nélkül!
1 adag szénhidráttartalma: 43,8g
Forrás: Canderel.hu