Hozzávalók 48 szelethez:
|
A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a CANDEREL édesítőport, a vaníliaaromát, a sütőport, a tojásokat és tojássárgákat, 1 csipet sót és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.
A töltelékhez az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a CANDEREL édesítőport, a fahéjat és a citromhéjat, kissé állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). Sütőpapírból kivágunk két tepsi nagyságú lapot, megszórjuk liszttel, és éppen akkorára nyújtjuk rajtuk a tésztacipókat, amekkorák a papírlapok. Az egyiket behúzzuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, és megszórjuk a zsemlemorzsával/dióval. Az almát alaposan kinyomjuk, és a tésztán szétosztjuk. Úgy, hogy a papír legyen felül, a tetejére fordítjuk-fektetjük a másik tésztalapot, végül lehántjuk róla a sütőpapírt, és lenyomkodjuk a tésztaszéleket. Tetejét megkenjük tojássárgájával, villával sűrűn megszurkáljuk, és a sütő középső rácsán aranybarnára sütjük (kb. 30 perc).
A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor 5x5 cm-es kockákra vagy tetszés szerint szeletekre, háromszögekre, rombuszokra vágjuk, és megszórjuk CANDEREL édesítőporral.2010.02.27.
Változatok: Készíthetjük mazsolás túróval, diós-mogyorós meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, mákkal és egyéb friss vagy befőtt gyümölcsökkel is.
1 szelet energiatartalma: 468 kJ/112 kcal
1 szelet szénhidráttartalma: 13,2g
Forrás: Canderel.hu