Hozzávalók:
|
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját. Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral kevert, szitált lisztet (hogy ne essen össze a habos krém), majd a reszelt citromhéjat is.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten(170-180 fokon), sütőpapírral sütjük:
Közben az almát az édesítővel elkeverjük,állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető, hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat, s kihűtjük.
A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük,az almatölteléket rásímítjuk. A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük.
A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, kb. 15 db lesz belőle.