Almával töltött piskótatekercs

Almával töltött piskótatekercs

Hozzávalók:

  • Piskótához:
    • 6 tojás
    • 10 dkg glukonon ( vagy: fruktóz)
    • 14 dkg liszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 g sütőpor
  • Töltelékhez:
    • 60 dkg tisztított, reszelt alma
    • 5 dkg glukonon,vagy fruktóz
    • 15 dkg diabetikus baracklekvár
    • 8 dkg darált dió
    • csipetnyi fahéj
    • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját. Ezután óvatosan hozzáadjuk a sütőporral kevert, szitált lisztet (hogy ne essen össze a habos krém), majd a reszelt citromhéjat is.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten(170-180 fokon), sütőpapírral sütjük:

  • Tortaformában: 35- 40 perc
  • Közepes tepsiben: 25-30 perc
  • Nagyobb tepsiben, tekercsnek: 20-25 perc

Közben az almát az édesítővel elkeverjük,állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető, hozzáadjuk a citromhéjat, a fahéjat, s kihűtjük.
A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük,az almatölteléket rásímítjuk. A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük.
A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, kb. 15 db lesz belőle.

Vissza a receptekhez »»»



Hirdetés




Torta sütés, tészta vagy hamburger készítés ezekben az ingyen főzős játékok kislányoknak. Tanuld meg hogyan kell készíteni a spagettit vagy a sushit. Goffyval, Jerryvel vagy akár Barbieval is főzőcskézhetsz.


eXTReMe Tracker