Töltött-sült alma

Töltött-sült alma

Hozzávalók 4 főre

  • 4 db alma
  • 100 g mag mix
  • 2 szem szárított füge
  • 10 db aszalt szilva
  • 10 db aszalt sárgabarack
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 narancs héja
  • fél narancs leve
  • 4 teáskanál méz

Elkészítés

Az almákat alaposan megmossuk. Közepüket kiszedjük úgy, hogy alulról felfelé szélesedő lyukat kapjunk.
A töltelékhez a szárított gyümölcsöket apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük a cukorral, a zabpehellyel, a narancs héjával és levével.
Az almákat egy kisebb tepsire helyezzük, közepükbe nyomkodjuk a tölteléket, és tetejükre is halmozunk belőle. Mindegyik almára egy teáskanálnyi mézet csurgatunk. 75 ml vizet öntünk a tepsi aljára és mehetnek is az almák a sütőbe. 180 ºC-on kb. 30 percig sütjük (légkeveréses álláson). Tálaláskor meglocsoljuk az almákat a tepsi alján összegyűlt mézes-gyümölcsös sziruppal.

Vissza a receptekhez »»»



Hirdetés




Torta sütés, tészta vagy hamburger készítés ezekben az ingyen főzős játékok kislányoknak. Tanuld meg hogyan kell készíteni a spagettit vagy a sushit. Goffyval, Jerryvel vagy akár Barbieval is főzőcskézhetsz.


eXTReMe Tracker