Meggyes piskóta

Meggyes piskóta

Hozzávalók kb. 20 szelethez:

  • 6 tojás,
  • 30 dkg vaj/margarin,
  • 12 ek. CANDEREL édesítőpor,
  • 40 dkg liszt, 1,5 cs. sütőpor,
  • 1,5 dl zsírszegény tej,
  • 2 üveg meggybefőtt (kimagozva),
  • CANDEREL édesítőpor a szóráshoz

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a CANDEREL édesítőport, és tovább habosítjuk. Beledolgozzuk egyenként a tojássárgákat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és felváltva a tojáshabbal és a tejjel a masszához adagoljuk. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. A meggyet alaposan lecsepegtetjük, és a sütemény tetejére szórjuk. A sütőben 35-40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk róla a papírt, szeletekre vágjuk, és CANDEREL édesítőporral bőven meghintve tálaljuk.

Tanács: Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak Candereles vízben megfőzött, kockázott narancshéjat.

1 darab energiatartalma:  942 kJ/225 kcal

1 darab szénhidráttartalma:  19,4g

Forrás: Canderel.hu

 

Vissza a receptekhez »»»



Hirdetés




Torta sütés, tészta vagy hamburger készítés ezekben az ingyen főzős játékok kislányoknak. Tanuld meg hogyan kell készíteni a spagettit vagy a sushit. Goffyval, Jerryvel vagy akár Barbieval is főzőcskézhetsz.


eXTReMe Tracker