Diabetikus citromtorta

Diabetikus citromtorta

Hozzávalók:

  • 5 db tojás,
  • 10 dkg liszt,
  • 10 dkg Glukonon,
  • fél csomag sütőpor,
  • 40 dkg vaj,
  • 20 dkg Glukonon,
  • 1 citrom leve és reszelt héja,
  • 2 db citrom,
  • Citromos gyümölcs zselé,

Elkészítés

A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon.
Ezután a két citromot nagyon vékonyan fel kell szeletelni, és a szeleteket a tortán izlésesen elrendezni. Elkészítjük a citromos gyümölcszselét, és mikor már kellően kihűlt, a tortára öntjük.

 

Vissza a receptekhez »»»



Hirdetés




Torta sütés, tészta vagy hamburger készítés ezekben az ingyen főzős játékok kislányoknak. Tanuld meg hogyan kell készíteni a spagettit vagy a sushit. Goffyval, Jerryvel vagy akár Barbieval is főzőcskézhetsz.


eXTReMe Tracker